top of page
Site logo - Psykolog Joanna Wilkås

Du kan boka ett samtal direkt via min onlinebokning och välja en tid som passar dig. Fundera över om du vill ses på plats i centrala Örebro eller via video.

Boka online

Computer to book online.

Du får berätta vad du brottas med och vad du vill ha hjälp med. Jag lyssnar och ställer frågor. Tillsammans kikar vi på vad du vill uppnå och vilka hinder som finns.

Första samtalet

Two people alking in therapist office

Vi arbetar utifrån dina behov. Det kan t.ex. handla om problemlösning eller verktyg för att hantera tankar och känslor. Du bokar själv nästa samtal utifrån vad som passar dig.

Fortsättningen

Pieces of a puzzle. To illustrate how we move forward.

Jag arbetar framförallt med processbaserad KBT (Kognitiv beteendeterapi) och ACT (Acceptance and commitment therapy). Väldigt kort sammanfattat kan man säga att det handlar om att hitta ett flexibelt förhållningsätt till tankar och känslor och att testa prova nytt när man kört fast i sådant som inte fungerar.

Vem är jag som du kommer träffa?

Utbildning och erfarenhet

​Jag är legitimerad psykolog och tog min examen från Örebro universitet 2018. Efter det arbetade jag med unga vuxna inom psykiatrin innan jag 2020 fann min plats inom primärvården där jag fortfarande gör största delen av min arbetstid.

Utifrån mitt arbete på vårdcentralen är jag van vid att träffa unga vuxna och vuxna i alla åldrar och med alla olika typer av besvär och psykisk ohälsa. Det kan vara livskris, sorg, depression, ångest, tvång, sömnproblem, långvarig smärta, alkoholproblematik eller trauma.

Dessutom brinner jag lite extra för hälsa i allmänhet och har därför vidareutbildat mig och engagerat mig i arbete med livsstilsförändringar och behandling mot övervikt.


Jag är också certifierad instruktör i MediYoga, en yogaform utvecklad för svensk hälso- och sjukvård med fokus på andetaget och det parasympatiska nervsystemet  (kroppens lugn-och-ro-system). 

Mitt sätt som psykolog

Som psykolog är jag varm och inlyssnande, men också engagerad och aktiv i samtalet för att hjälpa dig komma vidare. Min ambition är att du ska få ut så mycket som möjligt av varje samtal och jag ser därför det vi gör som ett samarbete där jag kommer med min expertis som psykolog och du kommer med din expertis om dig som person. 

Metod

Varmt välkommen att boka ett samtal med mig!

Profile picture of me, psychologist Joanna Wilkås
Psykolog Joanna Wilkås

Om mig

Mitt namn är Joanna och jag är legitimerad psykolog. Här nedan kan du läsa lite kort om mig. Boka gärna ett första samtal för att se om mitt sätt som psykolog passar dig.

Som legitimerad psykolog arbetar jag med samtalsterapi. Det innebär att jag arbetar med behandling där jag har samtalet som verktyg för att skapa förändring och välmående. I samtalen är jag varm och inlyssnande, men också engagerad och aktiv för att hjälpa dig vidare mot dina mål. Min ambition är att du ska få ut så mycket som möjligt av varje samtal, det vi gör blir därför ett samarbete där jag bidrar med min kunskap om psykologiska perspektiv och strategier och du bidrar med det du hittills vet om dig själv och dina inre upplevelser.

Legitimerad psykolog

Jag läste psykologprogrammet på Örebro universitet och blev klar psykolog 2018. Utbildningen hade en integrativ inriktning vilket innebär att den inte var knuten till någon specifik terapiform utan att jag har fått lära mig att utgå från evidens och individens behov. Numera använder jag mig framförallt av processbaserad kognitiv beteendeterapi (KBT) och acceptance and commitment therapy (ACT) och jag har löpande samlat på mig flertalet utbildningar inom dessa metoder. Se mer längre ner på denna sida.

Utbildning

Efter psykologprogrammet började jag arbeta inom psykiatrin på en mottagning för unga vuxna, personer mellan 18 och 25 år. Här arbetade jag med behandling både individuellt och i grupp och fick också erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar. År 2020 började jag arbeta inom primärvården där jag fortfarande gör större delen av min arbetstid. Här har jag träffat hundratals personer med de flesta olika typer av besvär som exempelvis ångest, depression, stress, trauma, sömnbesvär, tvång, oro, låg självkänsla, sorg, långvarig smärta och relationsproblematik.

Erfarenhet

Jag har ett stort intresse för hälsa i allmänhet vilket utöver den psykiska hälsan också innefattar fysisk och social hälsa. Bland annat har jag inom primärvården gått en utbildning i kombinerad levnadsvanebehandling och arbetat med grupper för personer med övervikt. Jag har också arbetat mer allmänt med beteendeförändring för kost och motion och för att hantera olika somatiska sjukdomar som diabetes och högt blodtryck. 

Intresse för hälsa

Jag är också certifierad instruktör i MediYoga vilket är en evidensbaserad metod utvecklad för svensk hälso- och sjukvård. Det är en stillsam yogaform som består av en strukturerad kombination av medveten närvaro, andning, rörelser och meditation. Träningen syftar till att ge ökad livskvalité genom ökad funktion både fysiskt och psykiskt. Läs mer på mediyoga.se

MediYoga

"Vi alla brottas ibland med jobbiga tankar och känslor, har våra drömmar och utmaningar"

I våra samtal är jag i min professionella yrkesroll, men bildligt talat sitter jag också bredvid dig för att stötta. Det gör jag som medmänniska, till skillnad från den expert som placerar sig mitt emot. 

Psykolog Joanna Wilkås
Psykolog bergstopp utmaningar

Har du träffat mig som patient, klient eller kollega? Lämna gärna en recension på Google genom att klicka här

Utbildningar jag har gått

bottom of page